Sean Spicer a declarat sâmbătă dimineaţă că preşedintele Donald Trump nu dorea ca acesta să demisioneze din poziţia de purtător de cuvânt al Casei Albe. Aceste declaraţii vin după demisia suprinzătoare a lui Sean Spicer, nemulţumit de numirea bancherului Anthony Scaramucci în poziţia de Director de Comunicare al administraţiei Trump, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa americană a relatat că Sean Spicer a catalogat drept o ”greşeală uriaşă” numirea lui Anthony Scaramucci la conducerea departamentului de comunicare de la Casa Albă.

Însă, Spicer a descris o imagine mult mai amicabilă a demisiei sale într-un intreviu pentru Fox News.

”El a dorit să aducă nişte noi băieţi, care să ajute la revoluţionarea operaţiunilor de comunicare. Cred că este în cel mai bun interes al departamentului de comunicare [...] să nu aibă prea mulţi bucătari în bucătărie”, a declarat Sean Spicer.

După difuzarea interviului, preşedintele a scris că Sean Spicer ”este o persoană minunată, care a suportat un abuz oribil din partea presei de ştiri false”, într-un mesaj postat pe Twitter.

Demisia purtătorului de cuvânt a venit după săptămâni de incertitudine la Casa Albă, în care Sean Spicer a îndeplinit şi o parte din responsabilităţile directorului de comunicare, după plecarea din luna mai a lui Mike Dubke.

Sean Spicer a avut un mandat extrem de controversat ca purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, în timpul căruia a ajuns să interzică prezenţa camerelor video la conferinţele de presă de la Casa Albă.

Totuşi, acesta aducea ratinguri importante pentru televiziunile americane, care atrăgeau atenţia asupra declaraţiilor sale contradictorii şi de multe ori nepotrivite cu opiniile exprimate de Donald Trump. 

Printre gafele comise de Sean Spicer se numără şi comentariul său legat de Adolf Hitler, care ”nici măcar nu s-a gândit să utilizeze arme chimice” în al Doilea Război Mondial, uitând însă de gazarea evreilor în lagărele de exterminare ale regimului nazist din Germania.

Într-un alt moment al mandatului său, Sean Spicer s-a ascuns în tufişuri pentru a nu răspunde la întrebările jurnaliştilor de la Casa Albă.

Noul Director de Comunicare de la Casa Albă, Anthony Scaramucci, a anunţat că Sarah Huckabee Sanders va deveni noua purtătoare de cuvânt a administraţiei prezidenţiale de la Washington, după demisia neaşteptată a lui Sean Spicer.

Sarah Huckabee Sanders este fiica fostului guvernator republican al statului Arkansas, Mike Huckabee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.