Secretarul Apărării din Statele Unite, James Mattis, a declarat vineri seară că presupune că liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, este în continuare în viaţă, deşi moartea sa a fost confirmată de către activiştii de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la anunţarea morţii celui mai căutat jihadist, oficialii vestici şi irakieni s-au arătat extrem de sceptici cu privire la împrejurimile în care ar fi murit Abu Bakr al-Baghdadi.

”Cred că este în continuare în viaţă şi voi crede altfel atunci când vom şti că l-am ucis. Dar mergem după el... presupunem că este în viaţă”. a declarat Mattis.

Anterior, un oficial kurd de rang înalt a avertizat că liderul jihadist este ”aproape sigur în viaţă” şi este undeva la sud de capitala de-facto a Statului Islamic de la Rakka.

”Baghdadi este cu siguranţă în viaţă. Noi avem informaţii că este în viaţă. Noi credem 99% că este în viaţă”, a declarat Lahur Talabany.

În prima jumătate a lunii iulie, activiştii de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului au anunţat că al-Baghdadi este mort, deşi informaţiile nu au putut să fie confirmate de către Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.