Accesul cântăreţului canadian Justin Bieber în China a fost interzis temporar, din cauza ”comportamentului nepotrivit” al artistului, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Municipal de Cultură din Beijing a transmis că oprirea temporară a accesului cântăreţului canadian în China este necesară pentru a ”purifica” industria de divertisment a ţării, sugerând că artistul şi-ar putea recâştiga dreptul de acces după ce îşi va îmbunătăţi comportamentul.

Justin Bieber, în vârstă de 23 de ani, a avut probleme cu justiţia de câteva ori, după ce ar fi condus sub influenţa alcoolului şi ar fi participat la curse cu autovehicule.

Informaţia despre interzicerea accesului lui Justin Bieber în China a apărut după ce un fan al cântăreţului a întrebat Biroul Municipal de Cultură din Beijing de ce nu îi este permis artistului să cânte în această ţară, ca parte din turneul său în Asia, care va avea loc în septembrie. Turneul de promovare a celui mai nou album al său, “Purpose”, va avea loc în Tokyo, Hong Kong, Filipine şi Singapore

”Vă rog să oferiţi o explicaţie detaliată în privinţa motivelor pentru care lui Justin Bieber nu îi este permis accesul în China! A fost recompensat cu numeroase premii importante, ceea ce îi demonsrează talentul extraordinar. De ce nu le este permis fanilor din această ţară să se bucure de spectacolele lui?”, a scris fanul pe site-ul Biroului Municipal de Cultură din Beijing.

Biroul a oferit răspunsul marţi, spunând că motivul este ”compotamentul nepotrivit” al artistului.

”Vă înţelegem punctul de vedere. Justin Bieber este un cântăreţ talentat, dar şi o vedetă străină controversată. Artistul a avut un comportament nepotrivit în viaţa privată şi pe scenă. Pentru a purifica piaţa de divertisment din China a fost decis ca artiştii care au demonstrat comportament nepotrivit să nu fie primiţi”, a arătat răspunsul Biroului.

Justin Bieber a vizitat China în 2013, când a fost filmat în timp ce era cărat de bodyguarzi pe Marele Zid Chinezesc. Mai mulţi chinezi au considerat că gestul artistului a fost ofensiv.

China a mai interzis accesul unor artişti, de-a lungul timpului. Între aceştia s-a numărat cântăreaţa islandeză Bjork, după ce aceasta a spus că îşi doreşte independenţa Tibetului în timpul unui concert pe care l-a susţinut în 2008 în Shanghai.

China a mai interzis accesul în teritoriu şi pentru Maroon 5 şi Oasis, care au declarat, de asemenea, că sprijină Tibetul.

Trua Placebo a fost nevoită să anuleze un concert la Summer Sonic Festival din Shanghai şi riscă să îi fie interzis permanent să cânte în China, după ce a publicat pe Instagram o fotografie cu Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, pe care China îl consideră un separatist periculos.

Justin Bieber, născut pe 1 martie 1994, a debutat în 2007, iar albumul de debut ”My World 2.0” a apărut trei ani mai târziu. Acesta a fost urmat de ”Under the Mistletoe” (2011), ”Believe” (2012) şi ”Purpose” (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.