Pompierii mehedinţeni au întrerupt, pe perioada nopţii, intervenţia în Parcul Naţional Domogled, deşi incendiul izbucnit cu mai bine de 24 de ore în urmă nu a fost încă stins, acţiunea de stingere urmând să fie reluată a primele ore ale dimineţii de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului în Parcul Naţional Domogled, pompierii mehedinţeni nu au reuşit să lichideze focarele care mistuie vegetaţia uscată şi pădurea de pin negru.
 
Din cauza terenului accidentat, pompierii mehedinţeni nu au reuşit intevenţia cu autospeciale, ei fiind nevoiţi să folosească saci stingători, încărcaţi cu apă de la puncte de alimentare situate în Băile Herculane.
 
“Incendiul nu a fost stins, vom continua intervenţia mâine, la primele ore ale dimineţii”, a precizat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvând al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.
 
Pompierii mehedinţeni mai au de stins doar două focare din cele peste 30 ale incendiului izbucnit, marţi seara, în Parcul Natural Domogled. Specialiştii urmează a stabili cauzele şi pagubele dezastrului abia după ce flăcările vor fi  lichidate.
 
Pentru stingerea incendiului care s-a extins pe zece hectare de pădure, la faţa locului au fost mobilizaţi peste 70 de pompieri şi lucrători silvici, aceştia beneficiind şi de sprijinul unui elicopter, dotat cu sistem Bambu Bucket.
 
Parcul Naţional Domogled a fost înfiinţat în anul 1990 şi uneşte judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.