Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Kate, au vizitat marţi un fost lagăr de concentrare nazist din Polonia, unde s-au întâlnit cu supravieţuitori ai Holocaustului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplul regal a vizitat fostul lagăr de concentrare Stutthof, care a fost primul lagăr construit în Polonia de nazişti, în 1939. Ei au vizitat muzeul care arată cum erau condiţiile de trai la Stutthof şi care include o vitrine în care se află mii de perechi de pantofi ce le-au aparţinut foştilor deţinuţi.

William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, şi Kate au discutat cu mai mulţi supravieţuitori ai Holocaustului, care şi-au spus poveştile din perioada în care au fost închişi în lagăr.

Stuthoff a fost unul dintre ultimele lagăre de concentrare naziste eliberate în 1945. Peste 85.000 de oameni au murit acolo.

Cuplul, însoţit în vizita în Polonia de copiii lor, prinţul George şi prinţesa Charlotte, au luat parte după aceea la o petrecere de stradă dată în onoarea lor în Piaţa Gdansk, unde au primit mâncare şi băutură tradiţionale. Mii de locuitori ai oraşului şi de artişti s-au strâns pe străzi pentru a-i vedea.  

Mai mulţi membri ai familiei regale au efectuat în ultimele luni vizite în ţările europene, iar analiştii au susţinut că este vorba despre o strategie a ”şarmului regal” pentru Brexit.

Prinţul William şi Ducesa de Cambridge au petrecut în luna martie două zile în Paris, în timpul primei lor vizite oficiale pentru a consolida relaţia dintre Franţa şi Marea Britanie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.