Premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a cerut parlamentarilor conservatori să pună capăt disputelor interne şi zvonurilor calomnioase, pentru că riscă o ascensiune a laburiştilor conduşi de Jeremy Corbyn la Guvern, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi miniştri şi-au exprimat în public poziţiile contradictorii cu privire la cheltuielile publice şi strategia guvernamentală de Brexit, după ce premierul May a pierdut majoritatea conservatoare în alegerile anticipate din Marea Britanie.

Însă, May a luat cuvântul la o petrecere de vară a parlamentarilor conservatori şi le-a spus să pună capăt ”zvonurilor calomnioase şi cârcotaşe”.

”Alegerea este între mine şi Jeremy Corbyn. Nimeni nu-l vrea pe el. Mergeţi, sper să aveţi o vacanţă de vară cum se cuvine şi să reveniţi pregătiţi pentru treburi serioase”, a spus premierul Theresa May.

De asemenea, aceasta are de gând să-i avertizeze pe miniştri la şedinţa guvernamentală săptămânală cu privire la scurgerea de informaţii din Guvern.

Aceste comentarii vin după o serie de scurgeri de informaţii în presă, care l-au vizat pe ministrul Finanţelor, Philip Hammond.

Hammond a ajuns săptămâna trecută pe primele pagine ale publicaţiilor britanice, după ce un ministru l-a acuzat sub protecţia anonimităţii că vrea să ”dea dracu” Brexitul.

De asemenea, acesta ar fi spus că ”chiar şi o femeie poate conduce un tren” atunci când a comentat tăierile cheltuielilor publice la o întâlnire guvernamentală de pe Downing Street.

Ministrul Finanţelor a negat că ar fi făcut vreodată asemenea comentarii, chiar şi la o întâlnire privată a miniştrilor din Guvernul May.

Un purtător de cuvânt guvernamental a refuzat că discute despre conţinutul scurgerilor de informaţii, dar a sugerat că premierul le va aminti miniştrilor că Executivul trebuie să fie capabil să ţină discuţii despre politica guvernamentală în privat.

Ministrul Transporturilor, Chris Grayling, a încercat să minimalizeze clivajele din Cabinet cu privire la Brexit.

”Nu văd acele clivaje uriaşe care îmi sunt sugerate de ziarele de duminică, cred că cineva exagerează” a declarat Grayling.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.