Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că nu se pune problema ca vreun cetăţean român să-şi plătească singur CAS şi CASS, în condiţiile în care firmele vor avea această obligaţie, urmând ca angajatul să aibă contribuţiile mai mari la sănătate şi la pensii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu se pune problema ca vreun cetăţean român angajat undeva să meargă singur să-şi plătească singur contribuţia CAS şi CASS. Tot angajatorul, tot firma va face aceste plăţi. Da, le vom face în contul angajatului, adică angajatul va avea o contribuţie la sănătate şi o contribuţie la pensie mai mare, dar nu el va face acest ordin de plată, ci tot firma. Pentru că au apărut informaţii că vor merge oamenii la ANAF. Nu este adevărat”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a susţinut că „plăteşte firma contribuţia în contul angajatului, pentru că se vorbea că se mută în sarcina angajatului”.

„Acum contribuţia pentru fondul de pensii şi pentru sănătate au nişte valori, ele vor fi mai mari. Asta înseamnă că în contul fiecăruia dintre noi, atât la pensii cât şi la sănătate vor fi sume mai mari pe care le vor plăti efectiv firma, dar în contul nostru, pentru noi. Contribuţia la pensii va merge până la 25% şi la sănătate 10%”, a completat Liviu Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.