Patriarhia Română a transmis, luni, că cercetările disciplinare nu pot fi făcute în posturi, astfel că în cazul episcopul Huşilor, filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani, Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Română a fost convocată pentru sfârşitul acestei luni, iar şedinţa de lucru a Sinodului Permanent va avea loc în 17 şi 18 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Patriarhiei, Patriarhul Daniel a convocat Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române în 27 şi 28 iulie, iar şedinţa de lucru a Sinodului Permanent în 17 şi 18 august.

"Fixarea acestor date ţine cont de prevederile statutare şi regulamentare, care nu permit cercetări disciplinare în posturi, inclusiv postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august), precum şi pe necesitatea unui cvorum de 2/3 din membrii Sinodului Permanent pentru validitatea şedinţelor de lucru ale acestuia”, precizează Patriarhia Română într-un comunicat de presă transmis luni.

Vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei Marian Timofte a declarat luni, după ce a vizionat filmul în care ar apărea epsicopul Huşilor Corneliu Bârlădeanu, că una dintre cele două persoane care apare în înregistrare pare a fi Bârlădeanu, spunând însă că pentru veridicitate ar trebui făcută o expertiză. El a precizat că discuţiile din înregistrare nu sunt inteligibile, dar vocea pare a fi a episcopului Bârlădeanu.

Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.