Inspectorii sanitar-veterinari au verificat, în ultimele două săptămâni, aproape 500 de unităţi de pe litoral, dând 78 de amenzi de peste 167.000 de lei şi închizând temporar trei restaurante şi o pizzerie şi confiscând aproape o tonă de produse alimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 3 - 16 iulie, medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control la 492 unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor, au găsit mai multe nereguli, printre care, comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar,  nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora.

“Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 167.600 de lei. Au fost emise patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru trei restaurante şi o unitate tip pizzerie”, se arată în comunicat.

În perioada respectivă, la solicitările Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, echipe de inspectori sanitar-veterinari s-au deplasat la mai multe unităţi din Constanţa, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, au dat amenzi în valoare de 9.000 de lei şi au retras de la comercializare 678 de kilograme de produse alimentare.

Totodată, la solicitarea IPJ Constanţa - SICE, inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au făcut acţiuni comune de control în staţiunea Venus, unde în urma verificărilor făcute au sancţionat două restaurante, cu amenzi în valoare de 5.500 de lei şi au retras de la vânzare 72 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman.

De asemenea, în perioada 3 - 16 iulie, echipele de control au confiscat 984 de kilograme de produse alimentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.