Secretarul de stat Raed Arafat şi Chris Kemp, consilierul forţelor de ordine britanice, se vor întâlni pe 28 iulie în cadrul primei ediţii a evenimentului Sibiu – Festival City: East European Music Conference, într-o sesiune tematică intitulată “Situaţiile de criză în festival”, care va avea loc între orele 14.45 – 16.00, la Sala Thalia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această sesiune a conferinţei va aborda problematici precum ameninţări teroriste, vreme nefavorabilă, probleme de ultim moment privind licenţele de organizare, momente de panică sau alte situaţii neprevăzute.

Moderator va fi jurnalistul Florin Ghioca, iar invitaţi în cadrul panelului sunt, în afară de doctorul Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şi Chris Kemp - doctor în psihologie cognitivă, expert în psihologia maselor şi managementul mulţimii, consilier al poliţiei britanice şi responsabil cu pregătirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, Marea Britanie, Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, Germania, cel mai mare producător de festivaluri din Europa, şi Thomas Zsifkovits – co-proprietar al companiei Barracuda Music, Austria, organizatorul festivalului Novarock. 

Întâlnirea de la Sibiu aduce la aceeaşi masă factorii implicaţi în gestionarea evenimentelor mari, care vor aborda probleme de interes major pentru industria festivalieră şi pentru evenimentele culturale. Anticiparea situaţiilor neprevăzute de către organizatorii de spectacole, precum şi managementul corespunzător al riscurilor şi situaţiilor limită, existenţa unui dialog constructiv între organizatori şi autorităţi, creşterea nivelului serviciilor oferite sau campaniile de educare a participanţilor la evenimente, pentru a şti cum să se comporte în situaţii limită, se înscriu în categoria activităţilor care au ca scop creşterea gradului de protecţie şi siguranţă a participanţilor la evenimente.

”Este important ca în urma conferinţei să se constituie un grup de iniţiativă care să monitorizeze implementarea unor acţiuni concrete, cu impact pozitiv asupra industriei de profil şi care să menţină un dialog permanent între toţi cei implicaţi”, au transmis organizatorii evenimentului.

Reunind elita industriei muzicale europene în zece sesiuni tematice distincte, East European Music Conference şi-a asumat misiunea de a identifica soluţii pentru dezvoltarea pe termen lung a industriilor culturale şi creative în România.

”Situaţiile de criză în cadrul evenimentelor cu public larg reprezintă teme de importanţă majoră într-o Europă în plin proces de schimbare. Mai mult decât oricând, teme precum managementul situaţiilor limită sau siguranţa maselor la concerte şi festivaluri joacă un rol important. În România, care a trecut prin tragedia Colectiv şi a pus în evidenţă slăbiciuni şi carenţe semnificative ale acestui sistem, remodelarea şi adaptarea legislaţiei devine o necesitate”, au mai transmis organizatorii.

“Membrii Grupului European de Siguranţă la Evenimente (European Event Safety Group) lucrează în colaborare cu autorităţile locale, regionale sau naţionale în întreaga Europă, oferindu-le consiliere cu privire la cele mai noi metode de securitate, din perspectiva unor practicieni cu o vastă experienţă. Consultanţa se face în beneficiul poliţiei, paramedicilor sau echipelor de pompieri, experţii coordonând şi strategiile de interoperabilitate a acestor servicii în situaţii concrete de criză”, a spus Chris Kemp.

”Membrii European Event Safety Group au colaborat cu autorităţile în cazurile unor dezastre majore, contribuind, de asemenea, şi la schimbarea legislaţiei specifice. Au asigurat, de asemenea, coordonarea echipelor de Securitate pentru nenumărate festivaluri mari sau evenimente de anvergură, cum ar fi Jocurile Olimpice şi Paralimpice găzduite la Londra în 2012, Turul Franţei sau meciuri din competiţii de prestigiu, cum ar fi Campionatului European şi Cupa Mondială. Membrii European Event Safety Group oferă consiliere permanentă diverselor agenţii şi instituţii guvernamentale interesate, demonstrând profesionalism şi expertiza în a le oferi soluţii în acord cu cele mai noi cercetări în domeniu partenerilor din întreaga Europă”, a adăugat el.

Sibiu – Festival City: East European Music Conference, acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi de Primăria Municipiului Sibiu, va avea loc între 27 şi 29 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.