Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că România va implementa Directiva UE privind plata impozitului în ţara unde se face profitul, ca o măsură compensatorie pentru renunţarea la impozitul pe cifra de afaceri, scopul fiind de a evita diminuarea bazei de impozitare de către companiile care încearcă să eludeze statul român la plata contribuţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Tudose a explicat că s-a renunţat la ideea impozitului pe cifra de afaceri, însă ideea ca firmele care încearcă să evite taxarea să plătească nu va fi abandonată.

"În programul de guvernare (impozitul pe cifra de afaceri - n.r.) a fost spus nu ca scop în sine, ci ca mijloc, de a încerca să evităm anumite zone în care anumiţi actori economici pur şi simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi. Până acum le-a ieşit. Vom avea grijă să nu le mai iasă de acum încolo", a spus premierul.

El a afirmat că una dintre soluţii este implementarea Directivei Europene care luptă împotriva "diminuării fără just temei a bazei de impozitare", şi care are, în subsidiar, prevederi precum cea privind plata impozitului acolo unde se face profitul.

Tudose a amintit şi măsurile luate împreună cu Ministerul Finanţelor şi cu ANAF, privind integrarea bazelor de date din sistemul financiar-fiscal, pentru a se şti în timp real "mişcarea banilor".

"Vom putea urmări cum pleacă banii nejustificat din ţară şi să găsim o modalitate, împreună cu colegii europeni, de a impozita acest lucru. În fapt, sunt agenţi economici foarte mari, foarte frumoşi, care trăiesc foarte bine, care de 10 ani raportează senin că nu au avut niciun leu profit. Va trebui să avem un tip de comportament faţă de aceştia", a spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.