Şedinţa coaliţiei de guvernare, la care participă premierul Mihai Tudose, alături de mai mulţi miniştri, a început luni, la ora transmiterii acestei ştiri, pe ordinea de zi aflându-se subiectul impozitului pe cifra de afaceri şi cel cu privire la rectificarea bugetară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întrunirea care are loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, participă premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, mai mulţi miniştri, printre care Ionuţ Mişa, Sevil Shhaideh şi Mircea Dobre, precum şi lideri ai ALDE - Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea.

La şedinţa coaliţiei de guvernare nu a venit preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Este a doua întâlnire de la instalarea Guvernului Tudose, când s-a decis că, în măsura posibilităţilor, liderii coaliţiei se vor întâlni săptămânal pentru a evalua activitatea Executivului. Precedenta reuniune a avut loc săptămâna trecută.

Premierul Mihai Tudose afirma, după discuţiile avute la Bruxelles, că impozitul pe cifra de afaceri nu va mai fi aplicat.

”Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, a declarat prim-ministrul.

Dragnea a spus, vineri, că nu vrea să comenteze declaraţiile premierului MIhai Tudose pe tema retragerii iniţiativei privind impozitul pe cifra de afaceri, considerând că şeful Executivului, când vorbeşte, "ştie ce vorbeşte" şi este rezultatul unei analize.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.