Zece proiecte de infrastructură realizate prin fonduri ale Iniţiativei de Reasigurare Europeană, a SUA, în valoare de 4,6 milioane dolari vor fi inaugurate luni în baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia de inaugurare va începe la ora 15.00, la baza Kogălniceanu.

"Cele 10 proiecte finalizate sau în curs de finalizare, cu o valoare 4,6 milioane dolari, sunt finanţate prin fondurile Iniţiativei de Reasigurare Europeană (ERI). Noile construcţii includ facilităţi de mentenanţă avioane, depozite de echipamente, parc auto, staţie de spălare auto sau săli de clasă", informează MApN.

Un element distinct al Parteneriatului Strategic Româno-American îl constituie Operaţiunea Atlantic Resolve, susţinută prin ERI. Sub egida ERI, prezenţa militarilor americani în Europa a crescut, acest lucru ducând la mărirea nivelului de exerciţii bilaterale şi multilaterale, precum şi la îmbunătăţirea infrastructurii militare.

Potrivit unor informaţii apărute în momentul deschiderii bazei pentru militarii americani, SUA au investit aproape 50 de milioane dolari pentru operaţionalizarea MK, în zona folosită de trupele Statelor Unite, iar Armata are în plan investirea unei sume aproximativ egale în anii următori pentru modernizarea infrastructurii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.