Un cioban în vârstă de 17 ani din judeţul Hunedoara a fost transportat de urgenţă, sâmbătă, la Târgu Mureş, cu un elicopter SMURD, după ce a fost atacat şi rănit de un urs, incidentul petrecându-se la o stână aflată la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Retezat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Salvamont Hunedoara, tânărul cioban ar fi încercat, sâmbătă dimineaţa, să alunge un urs care s-a apropiat de stâna de oi la care acesta lucra, iar animalul l-a atacat şi l-a rănit la piciorul drept. Colegii ciobanului au cerut ajutor şi o echipă de salvamontişti s-a deplasat în zonă şi i-a acordat primul ajutor, iar apoi a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD pentru preluarea rănitului din cauza zonei muntoase greu accesibile.

Tânărul a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean Târgu Mureş, unde a primit îngrijiri medicale, însă, potrivit medicilor care l-au tratat, starea sa nu este gravă, el fiind rănit uşor.

În ultima perioadă, în zonele muntoase s-au înmulţit atacurile urşilor care coboară foarte aproape de aşezările umane. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judeţul Harghita, unde de la începutul anului şi până în prezent au avut loc peste 70 de astfel de atacuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.