Şapte dintre cei 11 elevi din Vrancea care au obţinut media 10 la evaluarea naţională au optat pentru Colegiul Naţional ”Unirea” din Focşani, trei pentru Colegiul Naţional ”Al Ioan Cuza”, iar o elevă a ales Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti. La polul opus, un copil cu media 2 a fost admis la Colegiul Tehnic ”Ghe. Balş” din Adjud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Colegiul ”Unirea” din Focşani, cea mai mică medie de admitere a fost 9.26 la ştiinţe sociale, unde prima medie a fost 9.79. La ştiinţe ale naturii, ultima medie a fost 9.59, aici urmând să studieze unul dintre elevii cu 10.

La filologie, ultima media este 9.40, iar prima - 10, în timp ce la matematică-informatică sunt cinci elevi cu medii de 10, cea mai mică medie cu care s-a intrat la acest profil fiind 9.49.

La Colegiul ”Al. Ioan Cuza” din Focşani, doi elevi cu medii de 10 au optat pentru specializarea mate-info, iar unul, pentru ştiinţe ale naturii. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la acest liceu a fost 8.97 la filologie şi ştiinţe ale naturii.

La Colegiul ”Emil Botta” din Adjud, cea mai mare medie de admitere a fost 9.99 la mate-info, iar cea mai mică - 3.47 la ştiinţe sociale.

Sunt şi licee unde absolvenţii de gimnaziu au intrat cu medii de 2 şi 3. Astfel, la Colegiul Tehnic ”Ghe. Balş” din Adjud, cea mai mică medie a fost 2 la profilul mecanică. La acelaşi liceu a fost repartizat la protecţia mediului un elev cu 2.35, iar cea mai mare medie a fost 8.37 la profilul economic.

La Colegiul ”Ion Mincu” din Focşani cea mai mică medie de intrare a fost 3.26 la mecanică, iar cea mai mare 7.67 la economic. Cu 3.47 s-a intrat şi la Colegiul ”Valeriu D Cotea” din Focşani. La Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia” din Focşani, un absolvent a fost admis cu 2,59, în timp ce primul admis a avut 8.22.

La Liceul Tehnic ”Al. I. Cuza” din Panciu s-a intrat cu 2.28 la turism, în timp ce media cea mai mare a fost 8.13 la acelaşi profil.

De asemenea, la Liceul Teoretic din Dumitreşti s-a intrat cu 2.05, în timp ce media cea mai mare a fost 9.37 la filologie.

În Vrancea, după prima etapă de repartizare computerizată au rămas nerepartizaţi cinci elevi care au medii cuprinse între 2,98 şi 4.98, dar care au la dispoziţie peste 400 de locuri la liceu rămase neocupate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.