Cea mai mare medie de admitere la un liceu din judeţul Sibiu, respectiv 9,99, aparţine unei eleve din Piteşti care a obţinut 10 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu media generală 9.98. La polul opus este o elevă din Mediaş care obţinut 1,35 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu 6,46, reuşind să intre la un liceu cu media generală 2,35.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eleva Ana Ştefania Şerbănoiu, care a terminat o şcoală din Piteşti, s-a înscris pentru un liceu din municipiul Sibiu şi a reuşit să aibă cea mai mare medie de admitere din judeţul Sibiu, respectiv 9,99. Ea a obţinut 10 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu media generală 9.98, fiind admisă prima la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, specializarea Matematică – Informatică.

De altfel, specializarea respectivă este cea mai bună din judeţ, potrivit rezultatelor admiterii din acest an, ultima medie cu care s-a intrat fiind 9,41.

Pe locul al doilea în topul celor mai bune specializări din judeţul Sibiu este mate-info de la Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal” din Sibiu, cu predare în limba germană, unde ultima medie de intrare a fost 9,33.

Locul al treilea în top este ocupat de aceeaşi specializare de la Colegiul Naţional ”Octavian Goga”, unde ultima medie de intrare a fost 9,31.

Cele trei licee îşi dispută de ani de zile supremaţia în judeţul Sibiu, fiind unităţile de învăţământ care dau, de obicei, cele mai bune medii la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat.

În plus, primele zece locuri după Admiterea din acest an sunt ocupate de diferite specialzări de la cele trei licee, cu o singură excepţie. Locul al şaptelea este ocupat de specializarea Matematică – Informatică a Liceului Tehnologic ”Şcoala Naţională de Gaz” din Mediaş, unde ultima medie de admitere a fost 9,16.

La polul opus este o elevă din Mediaş care a obţinut 1,35 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu 6,46, reuşind să intre la specializarea Protecţia mediului de la Liceului Tehnologic ”Şcoala Naţională de Gaz” din Mediaş cu media generală 2,35.

În întreg judeţul Sibiu, 165 de elevi au intrat la liceu cu medii mai mici de 5.

Există şi un număr de cinci elevi care au rămas nerepartizaţi, cel mai probabil, din cauza faptului că nu au ales suficiente opţiuni care să le asigure repartizarea computerizată. Toţi  medii peste 5, unul dintre ei având chiar 8,05. Doi au medii cuprinse între 7 şi 7.99, iar doi între 5 şi 5.99. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.