Un număr de 293 de elevi din judeţul Vaslui au fost admişi la cele 22 de licee şi colegii naţionale cu medii sub 5, cea mai mică fiind 2.59. La popul opus, se află şase absolvenţi de gimnaziu care au fost admişi cu media maximă, iar cea mai mare ultimă medie de admitere este 9,72, la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mică medie de admitere la liceu în judeţul Vaslui este 2.59 şi aparţine unui elev de la o şcoală generală din Bârlad, care a intrat la un liceu tehnologic din acelaşi oraş.

De altfel, nu mai puţin de 293 de elevi au fost admişi în clasa a IX-a cu medii sub 5, din care 11 au medii între 2 şi 3. Mai mult decât atât, trei dintre aceşti elevi au intrat la liceu chiar dacă au avut nota 1 la matematică la evaluarea naţională, iar unul a obţinut media 1.55 la examen.

La polul opus, se află şase absolvenţi de gimnaziu care au fost admişi la licee cu media 10, din care trei la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, doi la Liceul ”Emil Racoviţă” Vaslui şi unul la Colegiul Naţional ”Gh. Roşca Codreanu” Bârlad.

La Liceul ”Mihail Kogălniceanu” a fost înregistrată cea mai mare ultimă medie de admitere, respectiv 9.72, la specializarea matematică-informatică. Pe locul al doilea se află Colegiul Naţional ”Cuza Vodă” Huşi, unde ultima medie de admitere a fost 9.23, la acelaşi profil real, urmat tot de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, cu media 9.02, la specializarea ştiinţe sociale.

La Colegiul Naţional ”Gh. Roşca Codreanu” Bârlad cea mai mare ultimă medie de admitere a fost 8.93, la specializarea ştiinţe ale naturii.

Pentru 35 din cele 82 de specializări de la liceele din judeţ media de admitere a fost sub 5. Astfel, la Liceul Tehnologic ”Petru Rareş” Bârlad, Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Bârlad, Liceul Tehnologic Puieşti şi Liceul Tehnologic ”Dimitrie Cantemir” Huşi, elevii au intrat şi cu medii sub 3.

În judeţul Vaslui, au fost repartizaţi 2.664 de elevi, în timp ce 14 elevi nu au obţinut un loc la liceu, chiar dacă unii dintre ei au avut medii peste 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.