Cea mai mare ultimă medie de admitere în judetul Iasi, respectiv 9,75, s-a înregistrat la Colegiul Naţional, specializarea mate-info, iar la polul opus, la un colegiu tehnologic din judeţ s-a intrat cu 3,28.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma repartizării computerizate, 4.643 de elevi au fost repartizaţi la unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, 117 dintre aceştia provenind din alte judeţe.

Cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,75, s-a înregistrat la Colegiul Naţional din Iaşi, specializarea mate-info, unde au fost 84 de locuri.

Tot la mate-info, la Colegiul ”Emil Racoviţă” din Iaşi, ultima medie de admitere a fost 9.72, aici fiind 56 de locuri.

Următoarele două specializări în acest top sunt ştiinţe ale naturii, la Colegiul Naţional şi Colegiul ”Emil Racoviţă”, ultimele medii de admitere fiind 9,71, respectiv 9,63.

La 26 de specializări de la diferite licee din Iaşi, ultima medie de intrare a fost peste 9.

Şapte candidaţi care s-au înscris la licee din Iaşi au avut media de admitere 10. Şase dintre aceştia sunt din judeţul Iaşi, iar unul de la şcoala gimnazială Urecheni, judeţul Neamţ.

Un elev de la Colegiul ”Emil Racoviţă” din Iaşi, cu media 10 la admitere, a optat pentru un colegiu din Cluj-Napoca. În schimb,
o elevă din municipiul Bacău, cu media 9,99 a optat pentru Colegiul Naţional Iaşi.

Cele mai mici medii de intrare s-au înregistrat la liceele tehologice. Astfel, la Liceul Tehnologic ”Petru Rareş” din Târgu Frumos, ultima medie a fost 3,27, iar la Liceul Tehnologic Agricol Miroslava s-a intrat şi cu 3,38.

Peste 84 la sută din elevii din Iaşi care au susţinut evaluarea naţională au luat medii peste 5. Din cei 4.999 de elevi care au avut medii peste 5, 37 au înregistrat rezultate maxime.

În judeţ, au rămas neocupate locuri la 30 de specializări la mai multe licee, urmând să fie realizată o nouă repartizare computerizată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.