Peste 2.700 de elevi din judeţul Arad din cei aproximativ 3.400 de absolvenţi de clasa VIII-a au fost admişi în licee, cu medii începând de la 2,03. Cea mai mare de admitere a fost 9,95, obţinută de singura elevă care a avut 10 la evaluarea naţională. Peste 350 de elevi au intrat la liceu cu medii mai mici de 5, iar câteva sute de locuri au rămas neocupate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima etapă de admitere în cele 39 de licee din judeţul Arad, 2.701 elevi arădeni au fost declaraţi admişi, dintre care 2.399 au fost repartizaţi computerizat, în timp ce restul au intrat la licee vocaţionale sau au fost înscrişi pe locuri speciale, cum ar fi cele pentru romi.

Eleva Alexandra Perpelici, care a încheiat ciclul gimnazial la Colegiul Naţional ”Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” Arad, a obţinut cea mai mare medie de admitere, respectiv 9,95. Ea a fost repartizată, conform opţiunii sale, la acceaşi şcoală, la profil real. La evaluarea naţională, eleva obţinuse singura medie de 10 din judeţ, iar media sa de absolvire a gimnaziului este 9,79.

În judeţ au fost admişi la liceu 378 de copii cu medii peste 9.00.

Pe de altă parte, cea mai mică medie de admitere este 2,03, a unei eleve de la Şcoala Gimnazială Ţipari, care a fost repartizată la Liceul Tehnologic Chişineu-Criş. La evaluarea naţională, ea a avut media 1.

Alţi 18 absolvenţi de clasa a VIII-a au avut medii de admitere până la 2,99, iar în total peste 350 elevi au fost repartizaţi în licee cu medii sub 5.

În judeţ au rămas neocupate 317 locuri din licee, marea majoritate în cele tehnologice.

În această etapă au mai fost admişi 274 de copii în învăţământul profesional de stat.

A doua etapă de admitere începe în 24 iulie, cu afişarea locurilor rămase libere, urmând ca în perioada 4 - 11 septembrie să se finalizeze prin repartizarea absolvenţilor care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa actuală, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

La evaluarea naţională, mai mult de un sfert dintre elevii din judeţul Arad au obţinut medii sub cinci, iar la trei şcoli niciun candiat nu a promovat. Un singur elev a avut media 10 la examen, în timp ce 48 au avut medii de 1.

În judeţ s-au înscris la evaluarea naţională 3.060 de elevi care au terminat clasa a VIII-a în 131 de şcoli, iar prezenţi la testări şi evaluaţi au fost 2.957. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.