Un absolvent de liceu din Iaşi care promovase iniţial examenul de bacalaureat cu media 6,01 a fost declarat respins, după ce a depus contestaţie. Pe de altă parte, numărul mediilor de 10 după recorectare a crescut de la opt la 13.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un elev al Liceului cu Program Sportiv din Iasi care obţinuse iniţial media 6,01 la bacalaureat a fost declarat respins, după ce teza sa de la geografie a fost notată cu 6.00, faţă de 6.35 cât a obţinut în primă fază. Astfel, media tânărului a coborât la 5.90.

În urma contestaţiilor, în judeţul Iaşi, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu peste un procent, de la 82.91 la sută la 84,1 la sută.

De asemenea, numărul mediilor de 10 în judeţul Iaşi a crescut de la opt la 13. Cei cinci elevi notaţi cu 10 după contestaţii sunt de la Colegiul Naţional - trei şi Colegiul ”Costache Negruzzi” - doi.

În total au fost depuse 1.519 contestaţii, iar 1.082 de note au crescut.

În urma reevaluării tezelor, 83 de candidaţi care au avut iniţial media generală cuprinsă între 5,00 şi 5,99 au promovat examenul de bacalaureat.

”Constatăm o creştere semnificativă a procentului de promovabilitate la bacalaureat în judeţul Iaşi în ultimii trei ani, de aproximativ zece la sută. La nivel naţional Iaşul se situează în primele locuri, ceea ce confirmă încă o dată calitatea educaţiei în şcolile din judeţ”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Iaşi, Genoveva Farcaş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.