Un număr de 36 de elevi din judeţul Buzău au fost declaraţi admişi la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare crescând cu peste un procent. Niciun alt elev nu a reusşit să obţină media 10, existând un singur elev cu media maximă în judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Potrivit inspectorului şcolar general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, în urma depunerii contestaţiilor, la nivelul judeţului se înregistrează o creştere a ratei de promovare de 1,36%, de la 76,13%, la 77,46%.

36 de elevi din judeţul Buzău, declaraţi iniţial respinşi, au fost admişi în urma recorectării lucrărilor.

Astfel, au promovat 2.096 de elevi dintr-un total de 2.706 care au susţinut examenul. Între 6 şi 6,99, sunt 32 creşteri de medii, la categoria 7 – 7,00, sunt 14 scăderi de note, între 8 şi 8,99  sunt 17 note scăzute,  şi 35 de note au crescut la categoria 9 – 9,99.

”Sunt elevi care înainte de contestaţii aveau medii sub 9, iar acum au peste. Nicio altă medie de 10 nu a fost obţinută la Buzău după contestaţii. Rezultatul nu poate decât să ne bucure, observăm că în toamnă la bacalaureat vom ava foarte puţini candidaţi, au rămas 606 elevi care sunt acum picaţi şi care se vor înscrie la bacalaureatul de toamnă. Suntem cu mult peste media pe ţară. Se văd seriozitatea elevilor şi profesorilor şi pregătirea lor pentru acest examen”, a declarat şeful ISJ Buzău, Florina Stoian.

Un singul elev din judeţ a obţinut media 10.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.