Judeţul Bacău a trecut pe primul loc în ţară în această sesiune a Bacalaureatului după rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare ajungând la 84,53%, faţă de 83,54% înainte de contestaţii. De asemenea, numărul mediilor de 10 s-a dublat în urma recorectării lucrărilor contestate, fiind patru elevi cu media maximă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Bacău este de 84,53%, potrivit rezultatelor finale date publicităţii de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), după rezolvarea celor 981 de contestaţii înregistrate la nivelul judeţului.

Astfel, numărul candidaţilor declaraţi admişi a crescut cu 37, ceea ce înseamnă aproape un procent în plus pe judeţ faţă de rezultatele publicate înainte de contestaţii.

Reprezentanţii ISJ susţin că, odată cu afişarea rezultatelor finale, judeţul Bacău a trecut pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte rata de promovabilitate.

”Pentru noi este un rezultat care ne onorează, dar ne şi obligă în acelaşi timp. Este o linie constantă a rezultatelor în ultimii ani, în care, de pe locul trei acum doi ani şi locul doi anul trecut am ajuns acum pe prima poziţie în ierarhia naţională. Acest aspect confirmă munca elevilor şi a profesorilor, însă să nu uităm şi de contribuţia părinţilor şi a unităţilor de învăţământ”, a declarat, luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Bacău, Doina Marinov.

În ceea ce priveşte mediile de zece, numărul acestora s-a dublat la nivelul judeţului Bacău, de la două la patru.       

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.