Peste 60 de elevi din judeţul Braşov care au fost iniţial respinşi au promovat Bacalaureatul în urma contestaţiilor, rata de promovare crescând cu peste două procente. O elevă a reuşit să obţină media 10, fiind cea de-a treia medie de acest fel din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a ajuns, în judeţul Braşov, la 80,51%, faţă de 78,39%, cât a fost înainte e soluţionarea contestaţiilor.

De asemenea, a apărut şi a treia medie de 10 din judeţ, obţinută de  Andra Bujan de la Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna“. Absolventa a decis că coteste nota 9.00 pe care o primise la Limba şi luteratura română şi a reuşit să primească un punct la contestaţii şi să aibă nota maximă. Ea se alătură celor două eleve de la Colegiul Naţional ”Dr. Ioan Meşotă”,  Ramona Rebenciuc şi Andreea Robu, care au luat şi ele media 10.00 la Bacalaureat.

Colegiul Naţional ”Dr. Ioan Meşotă” şi Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna”, ambele din municipiul Braşov, sunt singurele care au rată de promovare de 100% la Bacalaureat.

Şi multe dintre celelalte medii au mai crescut după contestaţii. Sunt acum 558 de medii între 9 şi 9,99 (541 înainte de contestaţii), 776 de medii între 8 şi 8,99 (766 înainte de contestaţii), 584 de medii între 7 şi 7,99  (598 înainte de contestaţii) şi 471 de medii între 6 şi 6,99 (422 înainte de contestaţii).

De asemenea, 64 de candidaţi care au fost respinşi înainte de contestaţii au reuşit să promoveze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.