Rata de promovare a examenului de bacalaureat a ajuns în judeţul Cluj, după rezolvarea contestaţiilor, la 83,65%, faţă de 82,75%, iar doi elevi au obţinut media 10. Un număr de 37 de candidaţi respinşi iniţial au fost declaraţi admişi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma soluţionării contestaţiilor, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, un număr de 37 de candidaţi iniţial respinşi au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Astfel, din totalul de 4.116 candidaţi prezenţi la examen, 662 de candidaţi sunt declaraţi în continuare respinşi, înainte de contestaţii fiind 699. Pe tranşe de medii, înainte de contestaţii erau 205 candidaţi respinşi cu medii între 5 şi 5,99, iar situaţia după contestaţii arată că acum sunt 175 de candidaţi cu media între 5 şi 5,99.

Cele mai multe medii care au crescut în urma contestaţiilor sunt cele cuprinse  în intervalul 6-6,99 – numărul acestora a crescut cu 33 –, respectiv între 9-9,99, numărul acestora din urmă crescând cu 21.
De asemenea, celor nouă absolvenţi care promovaseră Bacalaureatul cu media generală 10 li s-au mai adăugat doi elevi (un elev de la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” şi unul de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, ambele din Cluj-Napoca).

În total, judeţul Cluj are acum unsprezece absolvenţi care au reuşit să obţină media generală 10 la Bacalaureat 2017.

Celor unsprezece unităţi cu cu rată de promovare de 100% li s-a adăugat, în urma soluţionării contestaţiilor, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.