Poliţia din Hamburg a cerut vineri întăriri pentru a face faţă numeroaselor manifestaţii anti-G20 care au loc în oraş şi care au împiedicat-o pe soţia preşedintelui american să iasă din reşedinţa în care este cazată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Solicitarea (unor întăriri) este în curs”, este vorba despre ”uşurarea forţelor deja angajate”, au anunţat forţele de ordine.

Unităţi de poliţie antirevoltă de la Berlin şi din landul Schleswig-Holstein vecin, în nordul ţării, au anunţat că se pregătesc să trimită câteva mii de oameni.

Forţele de ordine au mobilizat deja peste 20.000 de oameni pentru a asigura securitatea la Hamburg, cu ocazia summitului liderilor principalelelor douăzeci de economii din lume. Însă numărul mare de manifestaţii, care au loc de mai multe zile, şi cocnirile care au izbucnit joi seara şi au continuat vineri, în ziua deschiderii summitului, pun efectivele la grea încercare.

Soţia preşedintelui american, Melania Trump,a rămas astfel blocată în reşedinţa sa de la Hamburg, vineri, din cauza numeroaselor manifestaţii împotriva G20, a anunţat purtătoarea ei de cuvânt. ”Nu am obţinut până acum autorizaţia să ieşim, din partea poliţiei”, a declarat această purtătoare de cuvânt pentru agenţia germană de presă DPA.

O sursă apropiată delegaţiei lui Donald Trump la G20 a confirmat această informaţie pentru AFP:

Donald Trump şi soţia sa stau în casa de oaspeţi a Guvernului oraşului-land Hamburg, o vilă magnifică pe malul apei.

Din cauza incidentelor şi adunărilor, programul soţiilor liderilor G20, la care urma să participe Melania Trump a fost necesar să fie modificat. Prima Doamnă americană nu a putut să ia parte la o croazieră cu vaporul în acest oraş portuar, iar vizita la un centru referitor la modificările climatice, prevăzută la prânz, a fost anulată şi înlocuită cu o dezbatere într-un hotel din Hamburg, potrivit unei surse apropiate organizatorilor.

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat vineri dimineaţa în jurul intersecţiilor rutiere strategice din acest oraş cu 1,7 milioane de locuitori, cu scopul de a bloca sosirea delegaţiilor oficiale la summit.

Confruntări între manifestanţi anti-G20 şi forţe de ordine au loc practic continuu, de joi seară. Poliţia a anunţat că până în prezent 159 de agenţi au fost răniţi uşor în cursul acestor incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.