Papa Francisc îi îndeamnă pe şefii de stat şi de guverne din cadrul Grupului Celor Douăzeci (G20) cel mai bogate ţări industrializate şi emergente să facă din sărăcie şi refugiaţi o prioritate a summitului la care participă vineri şi sâmbătă la Hamburg, în Germania, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În inimile şi minţile liderilor şi în fiecare fază a adoptării deciziilor politice este necesar să se acorde prioritate absolută săracilor, refugiaţilor, celor care suferă strămutaţi, celor excluşi, fără distincţii naţionale, rasiale, religioase ori culturale”, a declarat Suveranul Pontif.

El i-a îndemnat de asemenea pe lideri să respingă conflictele armate şi a îndemnat să se pună capăt ”masacrelor inutile”.

Scopul G20, apreciază Papa, ”este să rezolve paşnic disensiuni economice”.

Francisc i-a îndemnat pe lideri să reflecteze ”adânc” la faptul că summitul reuneşte 20 de ţări care însumează 90% din producţia de bunuri şi servicii a lumii şi a atras atenţia că cei care suferă cel mai mult sunt mai puţin reprezentanţi pe scena mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.