Restricţiile vizând Qatarul vor continua, după ce a respins ultimatumul lansat de vecinii săi din Orientul Mijlociu, a anunţat miercuri Arabia Saudită, citată de BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miniştrii de Externe ai Arabiei Saudite, Egiptului, Emiratelor Arabe Unite şi Bahrainului, care s-au întâlnit la Cairo, au declarat că regretă răspunsul „negativ” al Qatarului la lista lor de cereri.

Potrivit diplomaţilor, Doha „nu înţelege seriozitatea şi gravitatea situaţiei”.

Ministrul saudit de Externe a declarat că vor fi luate noi măsuri împotriva Qatarului, la momentul potrivit, şi că acestea vor respecta legea internaţională.

Reuniunea a avut loc în condiţiile în care a expirat termenul-limită pentru ca Doha să accepte lista de cereri sau să rişte noi sancţiuni.

Printre condiţiile impuse Qatarului se numără închiderea postului de televiziune Al Jazeera şi reducerea relaţiilor cu Iranul.

Într-o declaraţie făcută la Londra, înainte de decizia celor patru miniştri, şeful diplomaţiei qatariote, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, a descris sistarea relaţiilor cu ţara sa drept „un asediu care este o gresiune clară şi o insultă”.

“Răspunsul la disensiunile noastre nu îl reprezintă blocadele şi ultimatumurilor, ci dialogul şi raţiunea”, a adăugat el.

Arabia Saudită, Egiptul, Bahrainul şi Emiratele Arabe Unite au rupt luna trecută relaţiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susţine grupările jihadiste şi căruia i-au cerut să îşi schimbe politicile.

Mica ţară bogată în petrol şi gaze este dependentă de importuri pentru a acoperi nevoile de bază ale populaţiei sale de 2,7 milioane de oameni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.