Pompierii din Vâlcea intervin, luni seară, pentru salvarea mai multor animale luate de o viitură formată pe pârâul Pesceana, apa ajungând până la trei metri şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, mai multe animale au fost luate de viituri luni după-amiază. În comuna Suteşti, satul Mazili, două bovine au fost luate de apele umflate ale pârâului Pesceana. În condiţiile în care vitele erau priponite, iar nivelul apelor pârâului era de 350 de centimetri, atingând cota de inundaţie, au fost solicitaţi pompierii pentru a interveni şi pentru a salva animalele.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea este în curs de desfăşurare.

La un kilometru de locul în care se află cele două animale, alte două bovine au fost luate tot de viituri formate pe pârâul Pesceana, în localitatea Drăgăşani, acestea fiind recuperate de către pompierii care au ajuns la ele cu o barcă.

De asemenea, pompierii intervin pentru salvarea altor doi cai şi unei vite.  

Conform ISU Vâlcea, luni, pompierii au intervenit şi pentru evacuarea apei din mai multe gospodării inundate în localităţile Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Amărăşti, dar şi pentru evacuarea apei acumulate pe DN 7, ca urmare a scurgerilor de pe versanţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.