Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, şi-a planificat investiţii de 630 milioane lei, din care în primul semestru a realizat deja 48% din programul investiţional, a declarat luni directorul general al companiei de stat, Sorin Boza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru acest an avem bugetate investiţii de 630 milioane lei, din care 350 milioane lei reprezintă creditele la bănci. Am realizat deja 48% din program”, a spus Boza, într-o conferinţă organizată de Focus-Energetic.

Societatea a investit, de la înfiinţare, circa 1 miliard de euro din fonduri proprii în ”energia curată”, în instalaţii de desesulfurare şi şlam dens, care reduc poluarea la nivelul standardelor europene.

Managerul a avertizat că noile propuneri de directive europene din sectorul energetic impun anumite bariere care pot scoate producţia de energie pe cărbune din piaţă, iar România nu este pregătită în acest sens.

"Pachetul de directive europene ar elimina cărbunele, iar România nu este pregătită să renunţe total la cărbune. Avem nevoie de cărbune, cel puţin în următorii zece ani", a susţinut Boza.

Compania are circa 14.000 de salariaţi şi generează în prezent 30% din energia produsă în România.

Complexul Energetic Oltenia a înregistrat în primele cinci luni un profit brut de 260 milioane lei, comparativ cu pierderi de 20 milioane lei în perioada similară a anului trecut, ca urmare a creşterii producţiei de cărbune cu 20% şi a cantităţii de energie cu 25%.

Cifra de afaceri a urcat în primele cinci luni cu circa 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, menţionează compania, într-un comunicat, fără a specifica despre ce cifră este vorba. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.