Un autocar a luat foc după ce s-a ciocnit cu un camion, luni dimineaţa, în sudul Germaniei. Un număr de 18 persoane au fost date dispărute, iar cel mai probabil sunt decedate, în timp ce alte 30 au fost rănite, fiind unul dintre cele mai grave accidente înegistrate în ultimii ani în Europa, relatează AFP..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 14:15 - Accidentul de autocar din Germania ”probabil” s-a soldat cu 18 morţi, anunţă poliţia şi parchetul locale

Un autocar cu turişti a ars luni într-un accident, în sudul Germaniei, soldat ”probabil” cu 18 morţi, prinşi de flăcări, şi 30 de răniţi, a anunţat poliţia, unul dintre cele mai grave accidente înegistrate în ultimii ani în Europa, relatează AFP.

”Treizeci de pasageri au fost răniţi, între care unii grav, şi au fost transportaţi la spitale în împrejurimi”, au anunţat poliţia şi parchetul locale într-un comunicat.

”Toate celelalte persoane (adică cele 18 persoane date dispărute) probabil că şi-au pierdut viaţa în autocarul în flăcări”, adaugă cele două instituţii.

Salvatori s-au gândit mai întâi că pasageri consideraţi iniţial ca ”dispăruţi” ar fi fugit, din cauza panicii, într-o pădure, în jur.

Însă căutări nu au condus la vreun rezultat, sugerând astfel că toţi au fost prinşi în incendiu.

La puţin timp după ora locală 7.00 (8.00, ora României), prins într-un ambuteiaj, autocarul a lovit o semiremorcă din faţa lui şi a ars complet.

La bord se afla un grup de 46 de turişti în vârstă, însoţiţi de doi şoferi ai autocarului, care venea din landul Saxonia, în estul Germaniei, a precizat poliţia.

UPDATE 12:53 - Turiştii din autocarul implicat în accident erau din Saxonia, poliţia germană revizuieşte bilanţul la 30 de răniţi şi 18 persoane date dispărute

Un grup de turişti în vârstă din Saxonia, în estul Germaniei, se afla la bordul autocarului care a luat foc după ce a lovit un camion în sudul Germaniei, anunţă poliţia, relatează The Associated Press şi AFP.

Poliţia din Oberfranken a anunţat pe Twitter că membrii familiilor pot suna la un număr special pentru a obţine informaţii despre accident, potrivit AP.

Pe de altă parte, poliţia a revizuit bilanţul iniţial - de 31 de răniţi şi 17 persoane date dispărute - în urma accidentului, la 30 de răniţi şi 18 persoane date dispărute, temându-se că au murit, relatează AFP.

”Suntem realişti, speranţele scad cu fiecare minut”, a declarat Jürgen Stadter, un purtător de cuvânt al poliţiei locale, care a revizuit bilanţul.

UPDATE 11:49 - Poliţia se teme că în accidentul de autocar din Germania au murit până la 17 persoane

 Poliţia germană a dat dispărute 17 persoane în urma accidentului în care un autocar cu turişti a ars în înregime luni, un accident soldat cu 31 de răniţi, şi se teme că multe persoane au murit, relatează AFP.

”Suntem realişti şi vom avea, la sfârşitul zilei, mai mulţi morţi”, a declarat pentru postul german NTV un purtător de cuvânt al poliţiei, Jürgen Stadter.

El a apreciat că nu există nici cea mai ”mică speranţă” de a găsi în viaţă persoanele date dispărute, cel mai probabil prinse de flăcări în vehicul.

Salvatori au crezut mai întâi că persoanele date dispărute ar fi fugit, din cauza panicii, în pădurea din jur, însă căutări nu au condus la vreun rezultat.

Prins într-un ambuteiaj, autocatul care transporta 48 de persoane în total - inclusiv doi şoferi - a lovit o semiremorcă din faţă şi a ars integral, a precizat poliţia.

Originea acestui grup de turişti era necunoscută.

În imagini difuzate de postul NTV apare structura autocarului calcinată şi din care ieşea fum, pe autostrada închisă în ambele sensuri.

Mai mulţi răniţi se aflau între viaţă şi moarte şi au fost transportaţi la spitale în regiune, a precizat poliţia.

Accidentul a avut loc în apropiere de Münchberg, într-o zonă forestieră muntoasă, la limita între landurile Bavaria şi Turingia, nu departe de frontiera cehă, blocând autostrada A9 în ambele sensuri.

Mai multe elicoptere şi salvatori erau la faţa locului luni dimineaţa, iar tehnicieni, poliţişti şi salvatori erau prezenţi în jurul carcasei înnegrite a autocarului.

Mai multe persoane au fost rănite grav în ciocnire, în apropiere de Muenchberg, în Bavaria. Doi şoferi şi 46 de persoane se aflau la bordul autobuzului, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Irene Brandenstein.

Postul german n-tv a difuzat imagini cu autobuzul ars complet, din care mai rămas doar structura înnegrită.

Elicoptere şi ambulanţe se aflau la faţa locului să salveze răniţi. Circulaţia a fost închisă pe autostrada A9 în ambele direcţii din cauza accidentului.

Brandenstein a precizat că autobuzul a intrat în camion, la capătul unui ambuteiaj.

Ea a adăugat că nu deţine  informaţi despre ceea ce s-a întâmplat cu şoferul camionului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.