Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa precizează într-un comunicat transmis de PSD că nu a declarat că va susţine desfiinţarea Pilonului ll, ci doar a răspuns unei întrebări care "probabil, a fost interpretată greşit". El susţine că nici nu ar fi putut face o astfel de previziune şi spune că regretă "confuzia creată".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În legătură cu informaţiiile aparute în presă potrivit cărora aş fi declarat că Guvernul are în intenţie desfiinţarea Pilonului II de pensii fac următoarele precizari: Nu am declarat că voi susţine desfiinţarea Pilonului II de pensii. Nici nu am în intenţie să fac acest lucru. Nu există în Programul de guvernare această măsură", argumentează Mişa.

El susţine că a răspuns unei întrebări, "care probabil a fost interpretată greşit", în legătură cu posibilitatea naţionalizării Pilonului II de pensii.

"Precizez încă o dată, nici nu desfiinţăm pilonul II de pensii, nici nu îl naţionalizăm. Nici nu aş fi putut să fac o astfel de previziune, având în vedere că fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat. Nu pot fi naţionalizate fondurile publice', spune ministrul, care regretă confuzia creată şi îi asigură pe toţi românii că "un subiect atât de complex şi sensibil este tratat cu maximă seriozitate şi profesionalism de echipa de la Ministerul de Finanţe".

Ministrul desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, a susţinut că Pilonul II de pensii, care administrează active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiinţat, banii vor fi returnaţi contribuabililor, iar aceştia vor trebui să aleagă între Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat. Mişa nu consideră că această măsură este o naţionalizare a pensiilor private. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Parlament, întrebat despre desfiinţarea pilonului II de pensii, în urma afirmaţiei ministrului desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, că este „o prostie”, fără să dorească să facă şi alte completări pe acest subiect.

”Pilonul II se va desfiinţa. Banii se vor întoarce la toţi cei care au cotizat, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege dacă banii lor vor fi administraţi de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intenţionăm spre sfârşitul anului. (...)Fondurile de pensii din Pilonul II administrează active de circa 40 miliarde lei. Însă, pensia de care ar beneficia un contribuabil este de circa 25 de lei pe lună”, a declarat Mişa.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi, la Parlament, că ministrul învestit al Finanţelor, Ionuţ Mişa, a început cu stângul activitatea la minister, după ce a afirmat că se va desfiinţa pilonul II de pensii, motiv pentru care aşteaptă să continue cu dreptul.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.