Premierul desemnat Mihai Tudose a declarat, joi, după discursul susţinut în plenul camerelor reunite, înaintea votului de învestire a Cabinetului său, că Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat şi că va avea o discuţie pe acest subiect cu ministrul Finanţelor, cel care a făcut anunţul referitor la desfiinţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu se desfiinţează. Dumnezeule, de unde scoateţi?! Cum să spună aşa ceva? O să vorbesc cu el (n.r.: Ionuţ Mişa). Nu se desfiinţează. Punct”, a spus premierul desemnat Mihai Tudose, întrebat de măsura pe care o va lua noul Executiv privind pilonul II de pensii.

CITEȘTE ȘI Ionuţ Mişa: Pilonul II de pensii va fi desfiinţat. Banii vor fi returnaţi contribuabililor, iar aceştia vor putea alege între Pilonul I sau Pilonul III. Nu consider că e o naţionalizare. Dragnea, întrebat despre desfiinţarea pilonului II: "O prostie!"

Ministrul desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, a susţinut că Pilonul II de pensii, care administrează active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiinţat, banii vor fi returnaţi contribuabililor, iar aceştia vor trebui să aleagă între Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat. Mişa nu consideră că această măsură este o naţionalizare a pensiilor private. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Parlament, întrebat despre desfiinţarea pilonului II de pensii, în urma afirmaţiei ministrului desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, că este „o prostie”, fără să dorească să facă şi alte completări pe acest subiect.

”Pilonul II se va desfiinţa. Banii se vor întoarce la toţi cei care au cotizat, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege dacă banii lor vor fi administraţi de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intenţionăm spre sfârşitul anului. (...)Fondurile de pensii din Pilonul II administrează active de circa 40 miliarde lei. Însă, pensia de care ar beneficia un contribuabil este de circa 25 de lei pe lună”, a declarat Mişa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.