Ilan Laufer a fost avizat joi de comisiile reunite ale Senatului pentru funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri cu 35 de voturi pentru şi 11 împotrivă. El a subliniat că vrea ca ministerul pe care îl conduce să fie în topul celor mai bune trei ministere şi dacă i se va cere să plece, pentru orice motiv, va pleca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Targetul meu este ca acest minister să fie în top trei. (...) Ştiu că urmează sacrificii. Îmi setez targeturi mari. (...) Dacă mi se va cere să plec din orice motiv, că nu am şapcă, orice, voi pleca”, a afirmat Laufer. 

Legat de pozele apărute în revista Men’s Health, ministrul desemnat a declarat că erau în timpul său liber şi le consideră chiar o realizare personală.

”Eram în timpul meu liber, era acum cinci ani, nu aveam nicio funcţie publică, mi s-a părut ceva foarte mişto. Nu regret. Sunt demn. (...) Faptul că merg la mare şi fac nişte poze nu văd nimic grav. De când sunt în funcţie, nu am mai făcut astfel de poze. Am făcut-o de plăcere şi cred că este o realizare”, a afirmat Laufer.

Referitor la faptul că este unul dintre cei mai bogaţi miniştri desemnaţi, el a amintit că a copilărit în Israel, într-o mentalitate de afaceri care l-a ajutat ulterior.

”Mi-am dorit foarte de mic să reuşesc. Am crescut în Israel până la 14 ani, am crescut cu o mentalitate de afaceri. Faptul că mi-am dorit foarte mult, am lucrat foarte structurat, asta e cheia succesului meu”, a afirmat Laufer.

Din declaraţia de avere reiese că Laufer a încasat anul trecut despăgubiri în valoare de 60.000 euro de la compania imobiliară Pine Invest Corporation SRL, controlată de fondul olandez EDR Romania BV. Laufer i-a acordat, totodată, lui Alexandru Pincevschii un împrumut în nume personal în valoare de 61.000 euro. Oficialul deţine în proprietate o casă în Corbeanca, cu o suprafaţă de 803 metri pătraţi, două terenuri intravilane în aceeaşi localitate, în suprafaţă totală de 1.840 mp.

Laufer mai are şapte apartamente în Bucureşti, cu suprafeţe între 77 şi respectiv 105 metri pătraţi. Din închirierea a trei dintre ele, Laufer a încasat anul trecut peste 58.000 lei. Anul trecut, el a vândut un apartament, pentru care a încasat 113.000 euro de la cumpărătorul Silvia Iancovici. Laufer deţine un autoturism Mercedez Benz Clasa S şi o motocicletă Yamaha, precum şi trei ceasuri de lux, mărcile Hublot (valoare declarată de 7.000 euro), Ulysse Nardin (6.000 euro) şi Breitling (4.000 euro).

În timpul audierilor el a subliniat că priorităţile sale sunt programul Start-Up Nation, o lege a parteneriatului public-privat, o lege a lobby-ului şi o lege a prevenirii.

Ilan Laufer, în vârstă de 33 de ani, este absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (ANEFS) din Bucureşti (2006) şi a fost cunoscut în trecut mai mult ca personaj monden. Laufer a fost numit secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Direcţiei pentru Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”, o iniţiativă ambiţioasă care urmăreşte înfiinţarea a circa 10.000 noi companii şi crearea a 20.000 noi locuri de muncă.

Programul Start-Up Nation, care prevede finanţarea în limita maximă a 200.000 de lei pentru fiecare nouă firmă sau afacere înfiinţată în acest an, are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.