Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că termenul pentru depunerea de propuneri pentru modificarea celor patru coduri - Codul civil şi Codul de procedură civilă, Codul penal şi Codul de procedură penală - a fost prelungit până pe 15 iulie, ministerul trimiţând o scrisoare foştilor membri din comisiile de elaborare a acestora, la facultăţile de drept, la Academia Română, la CSM, ICCJ, Ministerul Public, dar şi la notari, avocaţi şi executori, pentru a le solicita propuneri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom proceda la un amplu proces de evaluare a celor patru coduri, coduri care şi-au arătat sub anumite aspecte limitele şi trebuiesc probabil modificate. Am trimis o scrisoare la foştii membri din comisiile de elaborare a codurilor, la facultăţile de drept, la Academia Română, la notari, executori, avocaţi şi la autorităţile judiciare ale statului, la CSM, la ICCJ, la Ministerul Public, la DIICOT. Am dat un termen pe care l-am prelungit până pe 15 iulie pentru a ne formula propuneri de eventuale modificări ale celor patru coduri", a declarat Tudorel Toader, la începutul dezbaterii publice privind pragul pentru abuzul în serviciu.

Ministrul a spus că a solicitat instituţiilor şi motivările propunerilor, urmând ca apoi să fie organizată şi o dezbatere publică pe tema modificării celor patru coduri.

"Dacă se trece şi de această etapă, atunci ar începe greul. Începe munca de fond", a adăugat ministrul.

La prima dezbatere publică privind modificarea dispoziţiilor din Codul penal referitoare la abuzul în serviciu, care are loc la Ministerul Justiţiei, participă aproximativ 40 de persoane. La dezbatere sunt prezenţi prezentanţi ai societăţii civile, precum Asociaţia pentru cinstirea memoriei eroilor, Asociaţia Funky Citizens, Asociaţia Expert Forum, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului sau Platforma ”de-clic”, dar şi avocaţi şi jurişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.