O fată în vârstă de 11 ani din Republica Moldova este căutată de către pompieri şi scafandri după ce a dispărut în mare, în staţiunea Eforie Nord, iar sora sa mai mare şi mama lor au fost salvate de salvamari după ce au fost în pericol să ne înece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi, pentru căutarea unei fete în vârstă de 11 ani, care a dispărut în mare, în zona hotelului Delfinul din Eforie Nord.

Persoana dispărută a fost căutată mai întâi de către pompieri cu o ambarcaţiune, iar apoi în zonă s-au deplasat şi scafandrii, fără să reuşească să dea de fetiţă deocamdată.

În momentul în care fata de 11 ani a dispărut în mare, au fost în pericol să se înece şi sora sa, în vârstă de 13 ani, dar şi mama lor, acestea din urmă au fost aduse de salvamari la ţărm şi au primit primul ajutor de la cadrele medicale sosite la faţa locului, starea lor de sănătate fiind bună. Salvamarii au avertizat turiştii în zona de sud a litoralului că marea este agitată, iar curenţii puternici recomandându-le să nu intre în apă.

La ora transmiterii acestei ştiri, căutările fetei dispărute sunt în plină desfăşurare şi vor continua cel mai probabil până la căderea nopţii.

Cadrele medicale au mai fost solicitate să intervină în cursul zilei de marţi şi la Năvodari, acolo unde pe plaja din dreptul Taberei Lebăda, unei fete de 14 ani care ieşea din mare i s-a făcut rău şi a căzut în apă, ea fiind dusă la Spitalul Judeţean Constanţa pentru îngrijiri medicale, starea sa de sănătate fiind bună.

De la începutul sezonului estival, trei persoane au murit înecat în mare, iar alte patru au avut nevoie de îngrijiri medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.