Douăzeci şi şase de persoane care ocupau ilegal două imobile din Iaşi au fost evacuate, marţi, de către reprezentanţii Primăriei Iaşi, în baza unor sentinţe judecătoreşti, la faţa locului fiind mobilizate importante forţe de ordine, pentru a evita producerea unor incidente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai Primăriei Iaşi, împreună cu executori judecătoreşti şi însoţiţi de poliţişti şi jandarmi, au evacuat, marţi, două grupuri de persoane care ocupau în mod abuziv şi ilegal două imobile ale municipalităţii, aflate într-o stare avansată de degradare.

Potrivit conducerii Primăriei ieşene, unul dintre imobile este situat pe strada Cuza Vodă, în centrul municipiului, aici locuind ilegal şase persoane. În acest caz există un dosar de executare silită din anul 2015.

Celălalt imobil este situat pe strada Sf. Teodor, nr. 32, reprezentanţi Primăriei Iaşi susţinând că au pus în aplicare o sentinţă civilă într-un dosar de executare silită.

În imobil locuiau 20 de persoane, care au beneficiat de un contract de închiriere a unei locuinţe sociale, însă au fost evacuaţi din clădire anul trecut după ce contractul e fost reziliat, în urma acumulării unor chirii neplătite în sumă totală de peste 4.900 lei şi a unor restanţe la întreţinere de 31.000 lei.

În 2016, grupul respectiv a intrat prin efracţie şi a ocupat din nou imobilul din str. Sf. Teodor, nr. 32. În noiembrie 2016, reprezentanţii municipalităţii şi ai forţelor de ordine au evacuat grupul din camerele ocupate şi au încercat să securizeze imobilul zidind uşile şi montând plase de protecţie. Cu toate acestea, grupul a revenit şi a reintrat prin efracţie în imobil, motiv pentru care Poliţia Municipiului Iaşi a întocmit dosare penale.

În cursul zilei de marţi, după încheierea evacuării, echipele municipalităţii au zidit din nou uşile imobilului, pentru a preveni reocuparea ilegală a acestuia.

La cele două acţiuni de evacuare ale Primăriei Iaşi au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Comunitară, care  “vor prelua cazurile vulnerabile“.

Nu au fost înregistrate incidente în timpul celor două acţiuni de evacuare, unii dintre locatari exprimându-şi însă nemulţumirea faţă de acţiunea în forţă a primăriei.

“Noi ce facem acum, unde mai stau copilaşii ăştia? Vrea primarul Mihai Chirica să devenim boschetari? Am căzut şi din camion şi n-am murit, o să mă descurc şi acum“, a declarat una dintre femeile evacuate.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi firmă că “spaţiile cu destinaţia de locuinţă aflate în administrarea municipiului Iaşi prin Direcţia Fond Locativ sunt folosite de către chiriaşi în baza unor contracte de închiriere încheiate conform prevederilor legale în vigoare“.

“Nerespectarea clauzelor contractuale de către chiriaşi conduce la acţionarea acestora în judecată în vederea rezilierii contractelor de închiriere şi evacuării din imobilul cu destinaţia de locuinţă“, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Iaşi.

Şefii Primăriei ieşene susţin că acţiunile de evacuare în cazul persoanelor care ocupă ilegal astfel de imobile va continua, urmând ca locatarii să fie găzduiţi temporar în adăposturile municipalitătii, până la găsirea altor soluţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.