Deputatul PSD Leonardo Badea a fost avizat favorabil, luni, cu majoritate de voturi, de Comisiile reunite de buget-finanţe, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, social-democratul afirmând că nu vine la ASF pentru o funcţie, ci pentru un proiect în care crede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii comisiilor l-au mai avizat favorabil, cu 35 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 6 „abţineri”, pe Ovidiu Răzvan Wlassopol (fostul soţ al Olguţei Vasilescu), pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF.

Leonardo Badea a declarat, la finalul şedinţei comisiilor de specialitate, că nu vine pentru o funcţie, ci pentru un proiect. „Este un mandat foarte scurt, de câteva luni, dar este o provocare, este o piaţă foarte importantă, de fapt mai multe pieţe reglementate de către această autoritate, şi am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creştem nivelul de încredere în această Autoritate şi să încercăm să creştem gradul de protecţie al consumatorului de produse şi de servicii financiare. V-am şi spus că nu vin pentru o funcţie, vin pentru un proiect, m-am gândit foarte mult la acest proiect şi cred că este posibil să avem un astfel de proiect”, a afirmat social-democratul.

Întrebat ce intenţii are în privinţa poliţelor RCA, Leonardo Badea a susţinut că trebuie protejate interesele consumatorilor. „Intenţia noastră a fost foarte clară de la început, că trebuie să avem o poliţă corectă pentru români şi să protejăm interesele consumatorilor. Adică, să ţină cont de toate elementele de calcul, ne referim că această poliţă nu trebuie să cuprindă în ea sume de bani care să nu fie justificate din punct de vedere economic. E o formulă de calcul”, a conchis deputatul PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.