Restaurantul “Cuptorul cu plăcinte” din Satul de Vacanţă din Constanţa, unde inspectorii pentru protecţia consumatorilor au făcut un control şi au retras peste 3,5 tone de alimente, bunurile fiind neetichetate şi ţinute în condiţii improprii, a fost închis de către Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, care au dat şi o amendă de 10.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DSVSA a transmis duminică, un comunicat prin care a anunţat rezultatul acţiunii de control.

“În data de 23 iunie, în urma acţiunii comune desfăşurate de către inspectorii DSVSA Constanţa împreună cu reprezentanţii CJPC Constanţa şi IPJ - SICE Constanţa la o unitate din Satul de Vacanţă, judeţul Constanţa, a fost descoperită o cantitate de aproximativ 3,5 tone de produse alimentare (carne şi produse din carne, produse lactate, făină) pentru care nu s-au putut pune la dispoziţie documentele de provenienţă, nu prezentau elemente de identificare. De asemenea, s-a constatat că spaţiile de depozitare, procesare şi valorificare a produselor alimentare nu erau întreţinute în condiţii corespunzătoare de igienă. Inspectorii sanitar-veterinari, conform atribuţiilor specifice, au pus sub sechestru sanitar-veterinar întreaga cantitate care urmează să fie distrusă prin incinerare”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că administratorul a părăsit unitatea în timpul controlului, iar reprezentanţii DSVSA au făcut demersuri ca acesta să fie contactat pentru semnarea documentelor şi finalizarea controlului.

“Astfel, în data de 24 iunie, inspectorii din cadrul DSVSA Constanţa s-au deplasat din nou la unitatea respectivă împreună cu reprezentanţi ai IPJ - SICE Constanţa, unde, în prezenţa administratorului unităţii, a fost finalizat actul de control, prin emiterea unei ordonanţe de suspendare a activităţii şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoarea de 10.000 de lei”, au precizat reprezentanţii DSVSA Constanţa.

Directorul CJPC, Horia Constantinescu, declarase vineri, corespondentului News.ro, că reprezentanţii instituţiei au făcut vineri un control la restaurantul “Cuptorul cu plăcinte” din Satul de Vacanţă din Constanţa. Comisarii CJPC au descoperit că bunurile alimentare erau neetichetate şi ţinute în condiţii improprii, o cantitate de peste 3,5 tone de alimente fiind retrasă de la comercializare, adică aproape toată produsele şi preparatele găsite în local.

Horia Constantinescu a afirmat că patronul restaurantului a împiedicat desfăşurarea controlului, împreună cu angajaţii el ridicând un zid din navete către spaţiul de depozitare. Mai mult, acesta a refuzat să pună la dispoziţia echipelor de control şi documentele cerute, iar la un moment dat a părăsit locaţia, trimiţând acolo un alt membru al familiei sale.

Directorul CJPC a spus că procesul-verbal al acţiunii de control nu a putut fi încheiat în aceste condiţii, reprezentanţii restaurantului fiind aşteptaţi la sediul instituţiei cu documentele necesare pentru a fi stabilite sancţiunile. Horia Constantinescu a precizat că amenda în acest caz va porni de la 30.000 de lei, la atât ridicându-se sancţiunea pentru împiedicarea controlului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.