Scriitoarea britanică JK Rowling a dezvăluit că a mai existat un Harry Potter înainte de protagonistul seriei omonime, acesta fiind străbunicul vrăjitorului. Autoarea a făcut anunţul cu câteva zile înainte de a se împlini 20 de ani de la publicarea primului volum, ”Harry Potter şi Piatra Filozofală”, informează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Henry Potter, numit Harry de prietenii săi, a fost străbunicul protagonistului seriei publicate de JK Rowling. Personajul a lucrat la Wizengamot, Înalta Curte de Justiţie a Vrăjitorilor, în perioada 1913 – 1921, a dezvăluit scriitoarea pe site-ul Pottermore.

”Henry a provocat o mică agitaţie când l-a condamnat public pe ministrul Magiei de la acea vreme, Archer Evermonde, care i-a interzis comunităţii de vrăjitori să ajute «încuiaţii» (persoanele fără puteri magice, n.r.) în Primul Război Mondial”, a scris JK Rowling. 

”Exprimarea sa sinceră în sprijinul comunităţii încuiaţilor a fost un factor important în excluderea familiei Potter din «Sacred Twenty-Eight» - lista definitivă a vrăjitorilor cu sânge-pur”, a adăugat scriitoarea.

Henry Potter a avut un fiu, Fleamont. El şi soţia lui, Euphemia, au avut un fiu numit James, pe care l-au văzut căsătorindu-se cu Lily Evans. Cei doi au murit, însă, înainte de a îl cunoaşte pe nepotul lor, Harry Potter -  protagonistul seriei omonime scrise de JK Rowling.

Dezvăluirea scriitoarei a încântat fanii, o parte dintre aceştia sperând la realizarea unui spinoff despre Henry Potter.

Luni se vor împlini 20 de ani de la data lansării volumului ”Harry Potter şi Piatra Filozofală” – primul din cele şapte volume ale seriei ”Harry Potter”, care s-a vândut în 450 de milioane de exemplare, în 79 de limbi.

Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.