Aproximativ 600 de imobile din Anglia sunt învelite cu acelaşi material ca turnul Grenfell de la Londra, unde cel puţin 79 de persoane au murit într-un incendiu săptămâna trecută, estimează autorităţile locale, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a Downing Street, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până acum, trei eşantioane (de învelitori) s-au dovedit inflamabile”, de la începutul inspecţiilor efectuate în urma incendiului de la Grenfell Tower, a declarat purtătoarea de cuvânt.

CITEȘTE ȘI Expert:Izolaţia de la Grenfell ar fi degajat gaze toxice ce este posibil să fi contribuit la numărul mare de decese

Însă numărul imobilelor vizate de acest tip de învelitoare este stimat la 600 numai în Anglia, a adăugat ea, în contextul în care învelitoarea turnului a fost pusă în discuţie drept cauză a propagării rapide a incendiului.

”Estimarea furnizată de consiliile municipale este de aproximativ 600 de turnuri cu o învelitoare asemănătoare”, a precizat ea.

Contactată de AFP, altă purtătoare de cuvânt nu a vrut să precizeze dacă se poate considera oficial că învelitoarea Grenfell Tower este inflamabilă, invocând o anchetă în curs.

Donwing Street a adăugat că noi teste au loc cu scopul de a oferi asigurări cu privire la faptul că locuitorii sunt ”în securitate”, iar mutarea lor este avută în vedere.

”Este evident că nimeni nu va continua să trăiască în clădiri periculoase. Locatarii vor fi mutaţi dacă trebuie, iar proprietarilor li se va cere să furnizeze noi locuinţe acolo unde este posibil”, a adăugat purtătoare de cuvânt a lui May.

Premierul britanic Theresa May a amintit joi, în Parlament, că ”Guvernul a dispus să se examineze învelitorile tuturor imobilelor” cu locuinţe sociale şi care sunt administrate de puteri publice, după incendiul care a devastat Grenfell Tower, un imobil de locuinţe sociale cu 24 de etaje în care locuiau aproximativ 600 de persoane.

”I-am alertat de asemenea pe proprietarii privaţi şi le-am pus testele noastre la dispoziţie în mod gratuit”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.