Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, că şi fără voturile parlamentarilor UDMR, social-democraţii au „o majoritate confortabilă” pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, dar el va fi liniştit în momentul în care lucrurile vor intra în ”matca constituţională”, iar guvernarea va reîncepe să funcţioneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să vă spun ceva: fără voturile UDMR avem o majoritate confortabilă pentru a trece moţiunea. Asta e bine de ştiut”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor. Liderul PSD a mai spus că este „neliniştit”, deoarece „de o perioadă de timp, de câteva zile, noi suntem într-o situaţie atipică în România, când o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au şi contestă legitimitatea unor partide care în plenul lor au hotărât ceva”. „O să fiu liniştit în momentul în care în România lucrurile intră în matca constituţională şi guvernarea reîncepe să funcţioneze”, a completat Liviu Dragnea.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, că majoritatea parlamentară trebuie să aibă posibilitatea şi dreptul de a schimba Guvernul, iar parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România întotdeauna votează după propria conştiinţă.

„Moţiunea de cenzură este instrumentul majorităţii şi a parlamentarilor din orice grup de a controla, de a da jos guvernul. Eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toată lumea: cei care au fost votaţi şi deţin majoritatea trebuie să aibă şi posibilitatea şi dreptul de a schimba miniştrii, inclusiv premierul dacă doresc. Ei acest lucru fac, ar fi fost bine să facă fără scandal, fără acest circ, dar rolul şi principiul trebuie ă funcţioneze, indiferent cine asigură majoritatea”, a spus Kelemen Hunor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.