Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor,a fost sunat luni, de Viorel Hrebenciuc, în timpul unei declaraţii de presă, liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România spunând că are o relaţie de colegialitate cu fostul social-democrat, care l-a contactat pentru o întâlnire cu nişte americani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu domnul Hrebenciuc am o relaţie de colegialitate de 20 de ani", a precizat Kelemen Hunor, întrebat ce relaţie are cu Viorel Hrebenciuc. Chestionat în continuare dacă Viorel Hrebenciuc l-a contactat în contextul crizei politice, liderul UDMR a spus: "Domnul Hrebenciuc mă contactează pentru o întâlnire cu nişte americani, cu Peru".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, că majoritatea parlamentară trebuie să aibă posibilitatea şi dreptul de a schimba Guvernul, iar parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România întotdeauna votează după propria conştiinţă.

„Moţiunea de cenzură este instrumentul majorităţii şi a parlamentarilor din orice grup de a controla, de a da jos guvernul. Eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toată lumea: cei care au fost votaţi şi deţin majoritatea trebuie să aibă şi posibilitatea şi dreptul de a schimba miniştrii, inclusiv premierul dacă doresc. Ei acest lucru fac, ar fi fost bine să facă fără scandal, fără acest circ, dar rolul şi principiul trebuie să funcţioneze, indiferent cine asigură majoritatea”, a spus Kelemen Hunor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.