Autorităţile din Regiunea Centru şi Landul german Brandenburg au semnat, luni, la Alba Iulia, un acord de cooperare bilaterala care are ca scop schimbul de experienţă în domenii precum dezvoltarea urbană, îmbunătăţirea rolului comunităţilor locale în procesul decizional, asigurarea transferului tehnologic, dar şi promovare economică reciprocă, colaborarea dintre cele două regiuni fiind cea mai veche dintre regiuni din cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul de cooperare din Regiunea Centru şi Landul Brandenburg din Germania a fost semnat, luni, la Alba Iulia, de către secretarul de Stat din landul Brandenburg în cadrul Ministerului de Justiţie, pentru Afaceri Europene şi Protecţia Consumatorului, Anne Quart, şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu.

Simion Creţu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că cele două regiuni colaborează de aproape zece ani, iar vizita secretarului de stat Anne Quart în Regiunea Centru reprezintă o consolidare a activităţii de parteneriat cu Landul Brandenburg.

"De-a lungul timpului am dezvoltat numeroase proiecte comune, chiar şi în cadrul unor proiecte transnaţionale – IDEQUA în domeniul turismului, EnErg EuReg - destinat energiilor regenerabile, DART - pe tema evoluţiilor demografice, dar şi pentru formare profesională. Indiscutabil, putem vorbi de dezvoltarea instituţională a ADR Centru cu sprijinul experţilor germani, dar şi un suport esenţial pentru implementarea Strategiilor de Specializare Inteligentă. Am beneficiat si vom mai beneficia de exemple de bune practici pentru dezvoltare urbana durabilă şi generarea de proiecte finanţabile prin POR 2014-2020, ţinând cont de experienţa şi cunoştinţele de care dispune Landul Brandenburg. Suntem siguri că, în domeniile de dezvoltare vizate de regiunea noastră, rezultatele acestei vizite de lucru vor sprijini potenţialii beneficiari de fonduri europene, pentru a-si valorifica bunele practici în domeniu”, a spus Simion Creţu.

În cadrul vizitei în România, delegaţia germană condusă de către secretarul de stat Anne Quart urmează să viziteze proiecte finanţate din fonduri europene şi, marţi, va avea o întrevedere oficială cu membrii Consiliului de Dezvoltare Regională Centru, la Sovata, în judeţul Mureş. În cadrul acestei întrevederi, Anne Quart va fi informată de către conducerea CDR Centru asupra stadiului dezvoltării Regiunii Centru şi va participa la discuţiile privind viitoarele proiecte finanţabile cu fonduri nerambursabile, prin programele europene. Delegaţia germană are programate vizite de documentare, atât la proiecte finanţate prin POR 2007-2013, cât şi la obiective de mare interes în Sighişoara şi Sibiu, unde urmează a fi organizată o întâlnire cu comunitatea germana şi o întrevedere cu Consulul Germaniei, Judith Urban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.