Serialul “Dosarele JFK: Pe urmele lui Oswald”, care prezintă noi dovezi despre implicarea lui Lee Harvey Oswald în uciderea lui John F. Kennedy, va fi difuzat de History, începând cu 20 iunie, în fiecare marţi, de la ora 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul documentar, structurat în opt episoade, urmăreşte investigaţia realizată de Bob Baer, fost agent FBI, şi ex-locotenentul Adam Bercovici din cadrul Poliţiei din Los Angeles pe mai mult de 2 milioane de documente guvernamentale declasificate care oferă noi informaţii despre activitatea lui Oswald în săptămânile, lunile şi anii dinainte de asasinarea preşedintelui american. 

Lucrând alături de experţi de elită în investigaţii şi utilizând algoritmi de analiză de ultimă generaţie, Baer şi echipa sa călătoresc în Moscova, Ciudad de Mexico, New Orleans, Miami şi Dallas, pentru a urmări fiecare pistă şi a reface paşii lui Oswald în vederea separării teoriilor conspirative de fapte.

În timp ce se află pe teren în Mexic, ei descoperă noi indicii care sugerează o posibilă legătură între Oswald şi KGB. Documentele declasificate dezvăluie că Oswald s-a întâlnit cu duşmanii războiului rece din Statele Unite, atât în Rusia, cât şi în Cuba, cu doar opt săptămâni înainte de asasinarea lui JFK.

În urma descoperirii unor noi informaţii, ancheta lui Baer duce la identificarea unui fost agent KGB şi a altor martori oculari care vorbesc în exclusivitate despre întâlnirea lor cu Oswald cu doar câteva săptămâni înainte de schimbarea cursului istoriei americane. Printre dovezile cele mai convingătoare se numără documentele de poliţie care îl leagă pe Oswald de o “casă sigură”, suspectă din Dallas, unde acesta ar fi putut să se ascundă după asasinat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.