Formaţiunea preşedintelui francez Emmanuel Macron, La Republique en Marche, a obţinut majoritatea absolută în camera inferioară a Parlamentului, Adunarea Naţională, arată exit-polluri citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul a obţinut 355 din totalul de 425 de mandate puse în joc la al doilea tur al alegerilor legislative, ce s-a derulat duminică.

Partidul de dreapta Les Republicains şi formaţiunea UDI vor obţine 125 de mandate, iar Partidul Socialist 49.

Formaţiunea lui Jean-Luc Melenchon, la France Insoumise (stânga), şi PCF vor avea 30 de reprezentanţi în Adunarea Naţională, iar Frontul Naţional, al lui Marine Le Pen, opt mandate.

Rata de participare la al doilea tur de scrutin al alegerilor legislative din Franţa, ce s-a derulat duminică, a fost de 44,4%, relatează 20minutes.fr.

Rata absenteismului, de 56,6%, este una record.

În primul tur de scrutin, absenteismul a atins 51,29%, o premieră în primul tur al alegerilor legislative în Republica a V-a.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.