Sărbătoare urbană cu muzică românească veche, jazz, expoziţii, ateliere şi poveşti în gradina ADP Sector 1

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 23 iunie, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” vă invită să petreceţi noaptea magică a Sânzienelor în grădina Administraţia Domeniului Public sector 1 (B-dul Poligrafiei nr. 4). Vor fi alături de noi trupa Trei parale, Mircea Vintilă, Luiza Zan & Iulian Pavelescu şi Şcoala de Balet Jaqueline, ne vor spune poveşti Dr. Doina Işfănoni şi Irina Rădulescu, vom admira expoziţii de patrimoniu, costum popular şi ceramică şi ne vom juca în ateliere pentru copiii de toate vârstele.

În fiecare an sărbătorim împreună, la vremea solstiţiului de vară, venirea Sânzienelor. Este o sărbătoare de patrimoniu căreia vrem să-i oferim un viitor. Sânzienele sosesc cu daruri de leac, folos şi dragoste şi, aşa cum ne-am obişnuit de 9 ani, cu o seară de bucurie şi magie într-o grădină luminată feeric.

Vizitarea expoziţiilor de patrimoniu din grădină:

• Uniunea Arhitecţilor din România prezintă proiectul de conservare a Palatului Cultural din Blaj, câştigător al premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural 2017 / premiile Europa Nostra: https://www.europeanheritageawards.eu/winners/cultural-palace-blaj/;
• Expoziţie de fotografie, Arhitect Valentin Mandache - Case de epocă din Bucureşti;
• Colecţia de costume populare Andreia Sachelia - Haina de Sărbătoare;
• Expoziţie de ceramică, Daniela Făiniş - Naturalia.
• Expoziţie de ceramică inspirată de cultura Cucuteni - Nicoleta şi Ion Mitroi.

Să ne jucăm de-a Patrimoniu ateliere şi jocuri pentru copii 5+

Copiii sunt aşteptaţi la o serie de ateliere unde, în şi prin joacă, vor învăţa despre patrimoniu. Împreună cu echipa educaţională vor afla de căte feluri e patrimoniul, vor împleti coroniţe de flori, vor construi clădiri şi obiecte de patrimoniu în 3D, vor face vitralii pe calc şi, nu în ultimul rând, vor descoperi primii paşi de dansuri populare tradiţionale.

Punct de reper: Casa Presei Libere

Sponsori: Prodplast, Romcolor, Catena, Amset Prodexim

Parteneri: Administraţia Domeniului Public Sectorul 1, Uniunea Arhitecţilor din România, Flash Group, Privileg Catering, Magic Holiday, Sanador, Intuitext, Elicom, Azay, Şcoala de Balet Jaqueline, Case de epocă, Fru Fru, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.
Parteneri media: news.ro, Radio România Cultural

Vă aşteptăm cu drag

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”

prietenii@patrimoniu-viitor.ro

https://www.facebook.com/PatrimoniuPentruViitor/

Persoană de contact: Roxana Grămadă: 0744 343 110, roxana@cuvinte-potrivite.ro

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” (www.patrimoniu-viitor.ro) a luat fiinţă în 2005 la iniţiativa unui grup de iubitori ai artelor şi culturii. Cunoscută anterior sub numele de Prietenii Muzeelor Minovici, asociaţia şi-a extins activitatea pentru a cultiva respectul faţă de patrimoniul romanesc. Activităţile asociaţiei fac cunoscute istoria, diversitatea şi importanţa patrimoniului românesc pe plan local şi în afara graniţelor ţării şi sprijină muzeele din România. Asociaţia este membră a organizaţiei internaţionale Europa Nostra (www.europanostra.org). Noaptea de Sânziene este în 2017 la a noua ediţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.