Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că decizia Comitetului Executiv Naţional cu privire la excluderea lui Sorin Grindeanu din partid este statutară, organizaţia locală din care premierul face parte trebuind doar să ia act de hotărârea conducerii de la centru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În Statut lucrurile sunt foarte clare. De la un anumit nivel în sus, Comitetul Executiv Naţional al partidului care este format din liderii tuturor judeţelor poate lua o astfel de decizie. E statutară, nu e prima dată. El, la rândul lui, când era preşedinte de judeţ, a participat la vot de genul ăsta la excluderea lui Zgonea. Pe tabelul nostru interior, când a fost exclus Zgonea pentru trădare, una dintre semnăturile la votul cu «da» este a lui Sorin Grindeanu pe vremea când era preşedinte PSD Timiş”, a spus Codrin Ştefănescu, întrebat dacă partidul a trimis organizaţiei locale din care Sorin Grindeanu face parte decizia de excludere a sa din formaţiune.

Social-democratul a mai spus că „organizaţia PSD Timiş ia act de decizia care este din toată ţara”.

„Decizia conducerii PSD la nivelul întregii ţării, inclusiv cu cea din Timiş, este mai importantă decât decizia organizaţiei locale”, a completat Codrin Ştefănescu. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD Timiş, că "domnii au cam uitat" să trimită filialei decizia de excludere a sa din partid. Grindeanu a mai spus că este, a fost şi va rămâne membru al PSD, pentru că nu o să poată Liviu Dragnea să îl excludă din partid de câte ori se va putea el reînscrie.

"Am fost, sunt şi voi fi membru în acest partid, nu am schimbat partidul, nu vreau şi nu pot. Sunt pesedist şi punct. Nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară ori de câte ori vrea. Organizaţia pe care o conduc consideră că sunt membru şi, aşa cum spuneam, am venit să văd pulsul organizaţiei Timişoara, pe care o conduc. (...) De altfel, domnii au cam uitat să trimită actele cu excluderea mea din partid. Din punctul meu de vedere, nu are cum să mă excludă vreodată Liviu Dragnea, că nu mă poate exclude el de câte ori mă pot eu reînscrie", a afirmat Grindeanu la finalul şedinţei Comitetului Politic al PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.