Prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, a declarat, vineri, la Sibiu, că imaginea României ar fi avut de pierdut dacă premierul Sorin Grindeanu ar fi demisionat, afirmând că legislaţia românească nu prevede posibilitatea ca ”un şef de partid” să poată demite premierul şi a apreciat că e ”important că legea guvernează în ţară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stanislaw Tillich a fost rugat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, să comenteze situaţia politică din România şi decizia premierului Sorin Grindeanu de a nu demisiona.

"Dacă premierul României s-ar fi retras ieri, atunci România ar fi pierdut în imagine, la nivel internaţional. Aveţi o Constituţie, aveţi legi care precizează modul în care este ales sau demis un prim-ministru, iar acestea nu prevăd ca un şef de partid să poată să ia această decizie”, a declarat Stanislaw Tillich.

El a adăugat că este ”important” că premierul Grindeanu a ”ţinut cont de lege”.

”Prim-ministrul a ţinut cont de lege în acest caz şi important este pentru imaginea României că legea guvernează în ţară", a mai spus Stanislaw Tillich.

Prim-ministrul Landului Saxonia face, vineri, o vizită oficială în municipiul Sibiu, fiind primit de către primarul Astrid Fodor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.