Congresmanul republican Steve Scalise, împuşcat miercuri pe terenul de baseball, este în stare critică, au anunţat reprezentanţi ai spitalului unde a fost operat politicianul, citaţi de ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Înainte de a intra în operaţie, liderul (republican – n.r.) era într-o dispoziţie bună şi a discutat cu soţia sa la telefon”, a anunţat echipa sa într-un comunicat, cu câteva ore înainte de anunţul medicilor

“El este recunoscător pentru acţiunile curajoase ale Poliţiei Capitoliului american, serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi colegilor”, a adăugat echipa congresmanului.

Bărbatul suspectat că a deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani, pe un teren de baseball din Alexandria, Virginia, o suburbie a Washington DC, a fost identificat de oficiali din poliţia federală drept James T. Hodgkinson, în vârstă de 66 de ani, din Belleville, Illinois, relatează Washington Post.

Acesta ar fi fost inspector în construcţii şi un susţinător al democratului Bernie Sanders. El a murit la spital, în urma rănilor suferite.

Hodgkinson ar fi deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani şi consilieri ai lor în timp ce se antrenaul pentru un meci de baseball împotriva democraţilor din Legislativ. Liderul republican Steve Scalise, un consilier al membrului Camerei Reprezentanţilor Patrick Williams, precum şi doi ofiţeri ai Poliţiei Capitoliului care trebuiau să îl apere pe Scalise, au fost răniţi.

Scalise, în vârstă de 51 de ani, reprezintă Louisian din 2008 şi este preşedinte al Comisiei pentru Studii Republicane ale Camerei Reprezentanţilor. El este căsătorit şi are doi copii. 

Conservatorul se numără printre aleşii care conduc eforturile de anulare a Obamacare, una dintre priorităţile republicane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.