Un bărbat din Bucureşti, acuzat în judeţul Sibiu într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 16 milioane de lei, a fost reţinut, miercuri, de către procurorii DIICOT. În aceeaşi cauză, au fost audiate în total 18 persoane, cercetările poliţiştilor fiind în curs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu au anunţat, miercuri, că în dosarul de evaziune fiscală instrumentat de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu a fost reţinut un bărbat din Bucureşti.

La audieri, au fost conduse în total 18 persoane, atât suspecţi, cât şi martori, poliţiştii continuând cercetările pentru a vedea dacă se vor impune şi alte măsuri.

Poliţiştii din Sibiu au destructurat, marţi, o reţea suspectată de evaziune fiscală, care ar fi produs statului un prejudiciu de 16 milioane de lei.

Suspecţii sunt bănuiţi că au creat circuite financiare fictive, de achiziţii intracomunitare, fiind implicate firme fantomă din afara ţării, pentru a putea deduce TVA din facturi false.

Conform poliţiştilor, în perioada 2011 - 2014 o societate comercială cu sediul în municipiul Sibiu ar fi acţionat în mod coordonat, în cadrul unei grupări infracţionale, pentru deduceri ilegale de T.V.A., creând un sistem complex de operaţiuni fictive de vânzări şi achiziţii intracomunitare.

Astfel, suspecţii ar fi acţionat în complicitate cu reprezentanţii a şase firme de tip fantomă (societăţi fără angajaţi, fără patrimoniu, care nu depun situaţii financiare şi care aveau în structura acţionariatului persoane fizice fără nicio pregătire, care erau doar interpuşi sau chiar persoane juridice offshore, înfiinţate în Belize), precum şi cu societăţi din străinătate (patru societăţi din Cipru, două din Bulgaria şi una din Ungaria).

”Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi creat şase circuite fictive de tranzacţionare succesivă, pentru crearea aparenţei existenţei unor operaţiuni care în fapt nu au corespondent în realitate, cu scopul de a crea în mod artificial T.V.A. deductibilă, în favoarea firmei din Sibiu, pentru diminuarea obligaţiilor de plată privind T.V.A. datorată bugetului de stat. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 16.000.000 de lei (fără debite accesorii), reprezentând T.V.A. dedusă de către firma din Sibiu, pe baza facturilor fictive”, mai susţin poliţiştii.

În cursul zilei de marţi, la sediul DIICOT Sibiu au fost duse la audieri 18 persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.